Industria articolelor sportive produce anual sute de milioane de dolari, astfel ca aceasta piata nu poate fi trecuta cu vederea de marile companii producatoare. Competitia acerba existenta la ora actuala impune automat standarde mult mai ridicate pe masura ce timpul trece, iar prin urmare s-a trecut de la materiale conventionale la cele sintetice care ofera performante crescute unui sportiv. De asemenea, aceste materiale sintetice prezinta si multe alte avantaje in fata celor clasice si se poate vorbi de o tranzitie totala in anii ce vor urma, totul depinde de preferintele cumparatorilor.

Daca esti o persoana care considera ca o plimbare lunga de cativa kilometri, facuta dimineata sau seara, este un efort fizic perfect pentru a te mentine intr-o forma optima atunci este evident ca nu iti vor trebui echipamente sportive rezistente si foarte performante, insa daca practici sporturi extreme precum schiatul atunci lucrurile sunt total diferite.

Pentru a oferi o gama cat mai larga de produse care sa satisfaca cerintele cumparatorilor, marile companii producatoare aduc in fiecare an inovatii de top care ridica standardele cat mai sus. Ar fi aproape imposibil sa-i oferi unui sportiv de performanta care are nevoie de echipamente foarte rezistente bumbacul ca solutie, iar acelasi material sa fie folosit si in cazul celor care alearga la maraton. Sinteticul devine deci o solutie potrivita care permite confectionarea diferitelor tipuri de articole sportive.

Toate aceste materiale pot fi numite neconventionale pentru moment, deoarece am fost obisnuiti cu ideea ca tot ceea ce este natural este in mod automat bun si eficient. Evolutia este un proces dificil de inteles si de acceptat de majoritatea oamenilor si nu are nici o legatura cu nivelul de inteligenta sau de cunostinta – pur si simplu majoritatea dintre noi resping tot ceea ce este nou. Aparitia sinteticului si a produselor sportive din sintetic nu face exceptie, insa putem spune ca acestea iti ofera suportul necesar intr-un mod mult mai eficient.