In majoritatea tarilor din lume fotbalul este pus la loc de cinste si aproape fiecare oras din lume, mai ales din Europa, este reprezentat de catre un club de fotbal. Acest sport are o istorie foarte veche care incepe undeva in urma cu aproximativ 3000 de ani in China antica.

Principalul avantaj al jocului de fotbal este ca poate fi practicat oriunde si de catre oricine pentru ca tot ceea ce iti trebuie este o minge, iar prin urmare o eventuala bariera financiara este eliminata inca de la inceput. Se poate afirma ca acest fapt a ajutat foarte mult la popularitatea sportului deoarece fiind jucat de atat de multi oameni ar fi fost imposibil sa nu devina popular.

De asemenea, avand in vedere ca in teren pot intra 22 de oameni fotbalul capata din nou un plus in fata altor sporturi, asadar iata doar doua dintre motivele pentru care orice canal de sport emite meciuri si discuta pe aceasta tema.

Companiile care produc articole sportive si care incearca sa isi promoveze propriul brand apeleaza la publicitatea prin fotbal, astfel ca in fiecare meci se pot vedea anunturi publicitare amplasate in jurul terenului. Prin aceasta publicitate tintita fotbalul castiga foarte multi bani, iar prin urmare popularitatea lui creste si mai mult. Exista multi investitori straini care decid sa investeasca bani intr-o echipa locala mai slab cotat pe care sa o aduca ulterior pe culmile gloriei, iar din aceasta performanta rezulta premii in bani si jucatori vanduti pe sume mari.

Acest joc de echipa are numeroase variante, astfel ca ar trebui sa amintim despre fotbalul pe plaja sau despre fotbalul jucat in interiorul unor sali de sport. Toate aceste lucruri fac din el o activitate placuta si usor de practicat in orice conditii meteo.

Daca vrei sa incepi o viata sanatoasa in care exercitiul fizic sa primeze atunci poti opta pentru fotbal, insa este important sa-ti aduci aminte ca echipamentele sportive de calitate nu trebuie sa lipseasca din garderoba ta.