Poate ca intrebarea va suna usor hilara, dar achizitia unui gazon artificial este putin mai dificila decat in cazul oricarei altei achizitii normale. Dupa cum bine stim, oricand cumparam un anumit produs ne raportam la calitatea si la pretul pe care il ofera. Insa achizitia unui gazon artificial este o imbinare dintre achizitia unui produs finit si a unui serviciu. Cel mai simplu raspuns pe care il putem da la intrebarea din titlu ar fi: “de la firma furnizoare”. Ok, dar trebuie sa luati in considerare anumite aspecte.

Spre deosebire de iarba naturala, am reusit sa gasim o serie de mai multe modalitati de a crea un fir, care, pe masura ce am avansat tehnologic a devenit tot mai performant pentru indeplinirea cerintelor pe care le avem de la gazonul artificial. Astfel voi incerca in randurile urmatoare o scurta prezentare a ficarui timp de fir, de la cele mai noi si mai performante la cele mai des folosite, dar cu performante mai scazute, chiar daca la o prima privire acestea ar putea arata la fel.

   Cea mai buna intretinere a unui gazonul artificial este in momentul in care exista o relatie buna intre cel care achizitioneaza, firma care intaleaza gazonul artificial si firma care produce gazonul; in primele luni, fiind importanta o mai mare atentie asupra acestuia. In plus, firmele de instalare au datoria de a le comunica proprietarilor metode de a avea grija, cat si sfaturi cu privire la ingrijirea intr-un mod corect a suprafetei de joc .

Tinand cont ca atat tinerii, cat si persoanele trecute de prima varsta , incep sa tinda spre mediul rural, din nou, inevitabil apare intrebarea  “Care sunt avantajele unui gazon artificial in fata celui natural?”Va voi prezenta in continuare aspectele positive , pe care le  ar putea avea aceasta decizie , odata luata .

Fotbalul a fost motorul ce a propulsat evolutia industriei gazonului artificial. Astazi, sportul rege este practicat de un numar foarte mare de iubitori ai sai pe terenuri din gazon artificial din cateva considerente: fidelitatea suprafetelor ce permit practicarea unui joc fluent, in care fiecare jucator sa-si puna in valoare calitatile. In conditii meteo neprielnice jocul de fotbal este mult mai sigur si mai placut pe un gazon artificial decat pe o o suprafata cu gazon natural.

Antreprenorii cauta surse alternative de finantare pentru ideile lor de afaceri. Un mare ajutor in acest sens sunt aceste programe de finantare oferite de catre Uniunea Europeana care stimuleaza initiaiva antreprenoriala.

In afara disciplinelor sportive, suprafetele din gazon artificial s-au raspandit foarte mult in domeniul peisagistic. Practic, fie ca vorbim despre amenajarea gradinii din spatele casei, amenajarea spatiului de recreere in incinta unui centru comercial, amenajarea unui teren de sport in incinta unei firme, a unui hotel sau pensiuni, amenajarile cu gazon artificial castiga din ce in ce mai mult teren datorita avantajelor economice, anume, costurile de intretinere reduse sau aproape eliminate, precum si rezistivitatea la turbulentele climatologice si a longevitatii sale. Daca sunt respectate cateva sfaturi ale furnizorilor, puteti folosi in orice conditii suprafata sintetica cel putin 5 ani.

Cu privire la multe produse putem mentiona o serii de detalii care tin de tehnicile de fabricatie, pe care ne este greu sa le gasim o logica sau la fel, nu putem sa le gasim o importanta, pentru ca acestea par diferente minore. Asa este si cazul gazonului artificial, care are o serie de diferente care pot parea insignifiante, dar care pentru calitatea jocului sportiv practicat pe suprafata acestuia are o importanta foarte mare. Aceste detalii care difera tin mai ales de material dar si de lungimea firului ierbii, iar in calcul trebuie luat faptul ca in acest domeniu se lucreaza cu microni si milimetri.

Orice produs care este nou sau relativ nou pe piata trebuie sa-si creeze un renume pentru a atrage cumparatori. Iar acesta este pasul cel mai complicat spre lansarea definitiva si cu succes a acelui produs. Strategia de piata trebuie sa treaca de suspiciunile si neincrederea cumparatorului, sa-l faca sa creada ca ce-i propui e mai bun fata de de ce era obisnuit inainte sa foloseasca si ca investiatia o sa fie una reusita, beneficiile netinand neaparat de partea materiala.

Pe langa ariile sportive in care-si fac simtite prezenta din ce in ce mai mult, suprafetele din gazon artificial au patruns in gradinile si peluzele caselor, in spatii publice sau in amenajari decorative ale puburilor, restaurantelor sau a piscinelor.

  Dupa cum bine se stie, gazonul artificial  este o suprafata din fibra textila si latex, in care sunt infipte fire de iarba din polietilena si polipropilena.