Tinand cont ca atat tinerii, cat si persoanele trecute de prima varsta , incep sa tinda spre mediul rural, din nou, inevitabil apare intrebarea  “Care sunt avantajele unui gazon artificial in fata celui natural?”Va voi prezenta in continuare aspectele positive , pe care le  ar putea avea aceasta decizie , odata luata .

Pentru inceput, gazonul artificial poate fi montat oriunde : pe asfalt , piatra sau chiar beton , categoric un avantaj. Cumparatorul nu mai  trebuie sa -si faca probleme, cu siguranta, cu privire la sol . Cateva date cu privire la constructia acestuia : este o suprafata din fibra textila si latex, in care sunt fixate fire de iarba din polipropilena si polietilena, care au in inaltime 20-55cm si grosimea de 60 de microni. Fibrele sunt presate cu un strat de nisip , care confera stabilitate si , mai apoi, unul de granule din cauciuc, care creaza o elasticitate, imposiblita pe un gazon natural .

In al doilea rand, pentru familiile care au copii, gazonul artificial  ar fi o bucurie pentru tinerii pasionati de sport, in special fotbal. Un teren fara denivelari, care sa devieze cursul mingii , va oferi o placere mult mai mare pentru amatori, iar copilul tau va fi fericit sa-si poata invita colegii la un meci de fotbal sau chiar ar putea imbunatati relatia dintre tata si fiu, discutiile fiind mult mai deschise « la un fotbal «.

In al treilea rand, gazonul sintetic nu necesita o intretinere foarte atenta sau costisitoare.  Acesta are nevoie doar de un periaj, in special toamna, pentru ca ar putea sa I fie afectata permeabilitatea , de catre crengi si  Frunze, iar iarna trebuie curatata zapada de pe el.

Concluzionand, putem vorbi de gazonul artificial ca de o investitie pe termen lung care va poate imbunatati si usura traiul .