Poate ca intrebarea va suna usor hilara, dar achizitia unui gazon artificial este putin mai dificila decat in cazul oricarei altei achizitii normale. Dupa cum bine stim, oricand cumparam un anumit produs ne raportam la calitatea si la pretul pe care il ofera. Insa achizitia unui gazon artificial este o imbinare dintre achizitia unui produs finit si a unui serviciu. Cel mai simplu raspuns pe care il putem da la intrebarea din titlu ar fi: “de la firma furnizoare”. Ok, dar trebuie sa luati in considerare anumite aspecte.

Un covor din gazon artificial se achizitioneaza astazi in doua mari ramuri: in decoratiuni exterioare si in putine cazuri, decoratiuni interioare si pentru terenuri sportive destinate sporturilor de echipa precum fotbal, rugby sau pentru tenis, golf, altetism, etc.

Datorita perfectionarii materialelor constituente, s-au dezvoltat suprafete special pentru fiecare tip de amenajare mentionata mai sus. Astfel, daca doriti sa scapati de grijile intretinerii unui gazon natural din spatele casei si doriti sa va bucurati de o suprafata amenajata pentru o perioada indelungata, solutia este sa achizitionati o suprafata sintetica special proiectata pentru acest scop. Gazonul decorativ poate fi aplicat si in cadrul unei terase sau pensiuni, pentru ca cei mici sa aibe un spatiu de joaca sigur si confortabil.

Daca sunteti reprezentantul unui club sportiv sau a unei scoli de forbal, trebuie sa stiti ca achizitionarea unei suprafete sintetice special concepute pentru jocul sportiv va poate avantaja pe termen lung si va asigura premisele obtinerii performantei sportive deoarece oferiti conditii excelente de pregatire indifferent de anotimp sau de capriciile vremii.

In concluzie, trebuie sa retineti ca pentru achizitia unui teren sintetic trebuie sa stabiliti exact scopul pentru care-l achizitionati si discutati cu furnizorul pentru a primi recomandari profesioniste despre tipul gazonului. Nu este asa de simplu sa achizitionezi un gazon artificial, insa o alegere bine facuta va va adduce beneficii pe termen lung.